Лудогорец победи един от преките си конкуренти за първото място ЦСКА-София с

...
Лудогорец победи един от преките си конкуренти за първото място ЦСКА-София с
Коментари Харесай

Лудогорец нанесе удар по амбициите на ЦСКА-София

Лудогорец победи един от директните си съперници за първото място ЦСКА-София с 1:0 в мач от втория кръг на Първа лига. Футболистите на треньора Георги Дерменджиев зарадваха двайсетината последователя, които бяха пристигнали на стадион " Българска войска "  да поддържат българския първенец.

Първата по-сериозна заплаха се получи още в 5-ата минута. Шут на Жуниор Кишада от 25 метра профуча над напречната греда. Пет минути по-късно Георги Китанов избави удар на Лукас Саша отвън наказателното поле.

В 36-ата минута вратарят Хорхе Броун прекърши упоритостите на Кирил Десподов, който бе на чудесна стрелкова позиция, само че ударът на футболиста изпрати топката в ръцете на вратаря.

В началото на второто полувреме гостите откриха резултата. Върджил Мисиджан изведе Лудогорец напред в резултата, след неточност на Китанов, който остави вратата си непокрита.

Проблемите на " алените " продължиха в 58-ата минута. Кевин Меркадо падна в наказателното поле на гостите, само че вместо дузпа реферът Ивайло Стоянов даде втори жълт картон на еквадореца за симулация. 

Численото предимство на Лудогорец оказа въздействие и в в 65-ата минута " зелените " проведоха бърза контраофанзива, която приключи с подаване към непокрития Лукоки, който от точката на дузпата се ускори да стреля, Чорбаджийски го бутна в гърба, само че Стоянов реши, че не би трябвало да уточни 11-метров углавен удар.

След това дерби, футболистите на Лудогорец си потеглят удовлетворени от София, като единственото, за което може да съжалява отборът на Дерменджиев е, че не съумя да осъществя повече попадения, макар че имаше числено предимство на терена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР